Janne Ficks minnesfond

Statuter

Bakgrund

Jan-Erik Fick är en av Sveriges mest framgångsrika draghundsförare genom tiderna. På 70- och 80-talet var Janne en av de stora profilerna. Han var öppen för ett nytänkande vad gäller utrustning och träningsmetoder. Han körde brukshundar och de största framgångarna hade han med sin dobermann Garpen under 80-talet. Han hade stora framgångar både vid Svenska mästerskapen och vid Nordiska mästerskapen. Janne var en äkta djurvän och sa aldrig ett ont ord till sina hundar.

Janne kom som 15-åring från Härjedalen till Stockholm för att arbeta som byggnadsarbetare. Han kämpade hårt och byggde upp sitt eget företag som till slut växte sig stort. Det sista stora arbetet Janne gjorde var när hans företag hade hela murningsarbetet på Globen i Stockholm.

Trots att Janne fick många törnar i livet var han en kämpe som alltid hade nära till humor och skratt. Han vurmade för positivt tänkande och på läger och tävlingar var det aldrig tyst och tråkigt när Janne var med, han spred glädje omkring sig.

Tyvärr lämnade han oss allt för tidigt. Till minne av Janne Fick bildades en minnesfond för att stödja ungdomsverksamheten inom Svenska Draghundsportförbundet.

Syfte

Att i Janne Ficks anda kunna ge ungdomar ekonomiskt stöd för att de ska ha bättre förutsättningar att kunna finnas kvar och utvecklas i draghundssporten.

Kriterier
• en ungdom som med sin positiva inställning ger energi till sina medtävlande
• en ungdom som peppar och uppmuntrar sina medtävlande på och utanför tävlingsplatsen
• en ungdom som brinner för sin idrott tillsammans med hund, som vill utvecklas samt vill få fler att upptäcka sporten
• en ungdom som är en ”kämpe” både på och vid sidan av spåret, som trots motgångar kämpar vidare precis som Janne Fick
• en ungdom som tar sig igenom framgång och motgång på ett bra sätt, som vid framgång och motgång alltid kommer ihåg att vara en bra medtävlande

Åldern på de sökande ska vara mellan 15-23 år.

Ansökan skickas som ett personligt brev till SDSF/FS, sdsf@draghundsport.se senast 1 mars.

Den maximala summa som kan betalas ut per person är 5000 kr/år och detta sker vid Svenska Draghundsportförbundets förbundsstämma samma år.

Beslutsfattande för fonden är Svenska Draghundsportförbundets förbundsstyrelse. Beslutet går inte att överklaga.