Information

Draghundsmärket är ett hjälpmedel för er förening att få fler att testa på draghundsport! Det kommer generera både kunskap, glädje och ett tillskott i kassan hos er föreningar. Häng därför på i Draghundsjakten! I den kan föreningen vinna fina priser till verksamheten.

Tävlingen pågår mellan den 1 december -23 och den 31 oktober 2024, då det gäller för föreningen att Draghundsutövare. Två etappvinnare koras längs vägen - en efter vintern och en efter sommaren.
Varje märke betyder ett tillskott i kassan för föreningen och det enkla draghundsprovet gör det möjligt för många att vara med. Draghundsjakten engagerar och skapar roliga möjligheter att marknadsföra er förening och draghundsporten.
Föräldrar, förstagångsförare, nya hundvänner, kommunpolitiker, tävlingsförare eller kanske lokala fotbollsklubben? Alla kan ta Draghundsmärket.

Finfina priser

Draghundsjakten ger inte bara glädje och engagemang utan även möjligheten att kamma hem en eller två etappvinster samt en finalvinst. Dessa i form av utrustningspaket till föreningen för att ännu fler ska kunna delta och prova på i verksamheten. Bilder kommer inom kort.

Beställa märken

I samband med att föreningen anmäler en märkesansvarig, skickas en länk tillbaka till den ansvariga. Den länken används för att beställa märken.

Pris för märken är 220:- för en påse med 20 märken. Rekommenderat pris ut till den som vill ta märket är 40 kr. Märken skickas ut allt eftersom beställning kommer in och man kan bara beställa en påse åt gången.

Kampanjmaterial

Vi har även tagit fram lite kampanjmaterial som är fritt för föreningen att använda. Materialet består av puffar för både Facebook och Instagram samt miniaffischer ni kan skriva ut i A3 eller A4. Mappen fylls på efterhand med mer material. Mappen hittar du i dokumentarkivet.

Tagga

På era sociala medier vill vi gärna att ni använder er av ämnesorden (hashtags): #draghundsmärket #draghundsport
Följ även gärna @svenskadraghundsportforbundet på Instagram.

Redovisning & protokoll

Utse en ”märkesansvarig” som är huvudansvarig i er förening, beställer märken och är kontakten mot Svenska Draghundsportförbundet. Den ansvariga kan utse ett antal medhjälpare/kontrollanter i sin förening som bedömer de som tar märket. Meddela namn och kontaktuppgifter för märkesansvarig och medhjälpare till hans.gunnarsson@draghundsport.se.

Protokollen ska skickas till Svenska Draghundsportförbundet senast 23:59 den 30/4 & 31/10.

Ni väljer själva om ni vill skicka in till alla etapper eller bara till en etapp. Den förening med flest rapporterade tagna märken vid varje etapp vinner etappriset. Man kan inte tillgodoräkna sig redan redovisade märken i nästkommande etapp. Skicka in protokollen via epost till: hans.gunnarsson@draghundsport.se

I protokollet ska finnas namn på personen, födelsedatum (ej personnr), och telefonnummer. Det enklaste sättet att skaffa protokoll är att skriva ut själv via länk nedan. Om någon uppgift saknas för den som tagit Draghundsmärket räknas det inte som genomfört. Här kan du ladda ner protokollet (pdf)

Final

Till finalen räknas alla protokoll som kommit in under året. Sista dagen att lämna in protokoll är den 31 oktober 2024. Slutresultat är båda etapperna summerat. Finalvinsterna delar vi ut på Föreningskonferensen 2024.

 Så går det till