Sundsvalls draghundsklubb i samarbete med Svenska draghundsportförbundet hälsar er varmt välkomna till SM i Draghund under SM-veckan i Sundsvall 2019

SM-veckan är ett samarbetsprojekt mellan Riksidrottsförbundet (RF) och SvT och arrangeras för 10:e året. SM-veckan är öppen för alla 71 specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet och genomförs i en och samma stad, såväl sommar som vinter. I vinter kommer 24 idrotter att genomföra sina SM-tävlingar under SM-veckan i Sundsvall.

Draghund, och längdskidor kommer att samsas på Södra bergets skidstadion. Draghundsbananorna kommer under torsdagen gå på samma banor som längdskidåkarnas, och under fredagens tävlingar kommer de gå på södra bergets motionsspår 5 km och 5 km*2. Torsdagens tävling damer och herrar lina A kommer att sändas på SVT.

Tävlingsprogram       
Torsdag 31 januari, lina senior dam A start ca 14:00 och lina  senior herr A start ca 14:45.
Fredag 1 februari, övriga klasser inom lina start 10:30.

Startlistor och Resultatlistor
Startlistor och resultatlistor finner ni på SM-veckans resultatsajt, http://smveckanvinter.azurewebsites.net/Sports/Index/1061 samt att de kommer läggas ut på Sundsvalls draghundsklubbs facebooksida.

Prisutdelning
Kommer ske efter varje avslutad tävlingsdag på skidstadion.

Regler
IFSS tävlingsregler, Svenska Nationella tilläggsregler samt vid meritering Svenska Brukshundklubbens meriteringsregler nordiskstil.
NOTERA: BGB-hakar är ej tillåtna.
Protester lämnas skriftligen på fastställd blankett till sekretariatet, senast 1 timme efter målgång.   

Områdeskarta
Kommer inom kort.

Träningstider
Möjlighet att provköra banorna finns enligt följande:
Elit gul 5 km är märkt med gula fyrkanter och kan köras med hund närsomhelst fram tills SM-veckan börjar.
5 km motion är märkt med gula runda cirklar och kan köras med hund närsomhelst fram till SM-veckan.
Under SM-veckan finns det inte möjlighet att köra banorna med hund, men det finns träningstider att köra själv och det är samma tider som skidåkarna har: Tisdag 29/1 klockan 13-15, onsdag 30/1 klockan 15-18.

Banskisser

Torsdag 31 januari bana elit 5 km, men med en liten slinga borttagen med anledning av smal passage och extremt brant utför vilket medför att varje varv kortas med ca 0,5 km. (Dam 2 varv herr 3 varv). Det är den turkosa linjen som draghund kör på.Fredag 1 februari bana motion 5 km. (2 varv för klasser som ska köra 10 km och ett varv för klasser som ska köra 5 km).

Inträde och Parkering
SM-veckan tar inträde och P-avgift för publik. Tävlande och funktionärer får ackrediteringsbrickor i samband med uthämtning av nummerlappar. Tävlande har en separat parkering (max 1 bil per ekipage), funktionärer, handlers och publik hänvisas till publikparkering. P-tillstånd erhålls vid nummerlappsutdelningen. De som ska tävla får ackrediteringsbrickor en per ekipage så att de kan passera spärren vid foten upp till Södra Berget.
Det kommer vara väldigt svårt med parkering under torsdagen eftersom det inte finns så mycket parkeringsplatser på Södra berget och längdskidåkarklubbarna kommer att ha sina vallabussar uppställda på berget. Vi kommer att få parkera en bit ifrån och gå med hundar och skidor ca 500 meter. Under fredagen är det bara draghund som tävlar på Södra berget så då är det fritt fram att köra upp på berget och parkera.

Tävlingssekretariat, Bicepsmarie samt på skidstadion
Nummerlappar hämtas under onsdag den 30/1 klockan 18:00-21:00 och torsdag 31/1 08:00-10:00 på Bicepsmarie i Sundsvall, Regementsvägen 2. För de som tävlar på fredagen den 1/2 kommer sekretariatet vara öppet mellan 08:00-09:30 på fredagen och då finns nummerlapparna att hämta i sekretariatet uppe på Södra berget.
Här sker Sista-minuten-ändringar och här lämnar du in ev. protester.
Här finner ni speakerunderlag dessa kan mailas till sm@draghundsport.se

Lagledarmöten
Obligatoriska lagledarmöten kommer att hållas Torsdag kl:11,00 på Hotell Södra Berget samt Fredag kl:9,00 vid infotavlan vid bommen. Avprickning kommer att ske.

Bangenomgång
Torsdag kl:13,00 och Fredag kl: 9,30 vid infotavlan vid bommen.

Vaccination och Chiplistor
Vaccination mot valpsjuka ska vara utförd efter ett års ålder på hunden (oavsett ev. tidigare vaccination). Vaccination får ej vara äldre än fyra år.
Chiplistor finns på www.draghundsport.se under ”Medlemssidor/Min sida” enkel att fylla i och skriva ut.

Omklädning och dusch
Dusch och omklädningsrum finns på Södra berget dock är det små omklädningsrum.

Prisutdelning
Prisutdelning kommer att ske på skidstadion efter avslutad tävlingsdag alltså en på torsdag och en på fredag.

Boende under SM-veckan
Tänk på att boka boende i god tid då det väntas många besökare i Sundsvall under SM-veckan. 
För boende kontakta https://visitsundsvall.se/
Hotell södra berget har tagit fram särskilda priser för oss draghundsåkare och det ska finnas 17 st reserverade rum där man får ha hundar med. Uppge att ni tävlar i draghund vid bokning. Bokning sker på telnr 060-671000.