SM
SM långdistans och långmedeldistans 2025 kommer genomföras i Norråker med Norråkers IF som arrangör!

Vi har den stora glädjen att meddela att SM i långdistans och långmedeldistans 2025 kommer att arrangeras av erfarna Norråkers IF i samband med deras årliga arrangemang Beaver Trap Trail. Tävlingen kommer att genomföras den 20-22 mars 2025.

Inlagd av Anette Rönnberg 05 juli 2024
EM
De första deltagarna till höstens IFSS EM i Finland är klara.

Dessa är:
Björn Zelander
Malin Granqvist
Jessica Häggqvist
Anne Sofie Hansen
Cajsa Grape
Ulf Rönnberg
My Blomqvist, junior
Molly Berggren, junior
Ebba Fryxell, junior

Om du är intresserad av att bli en del av det Svenska landslaget vid IFSS EM i Finland så finns fortfarande chansen, intresseanmälan nås via denna länk som stänger den 15 augusti. Den slutliga truppen kommer presenteras senast den 3 oktober, du kan läsa mer om detta här.
Information om kriterierna för att ingå i landslaget kan du läsa här.
Vi strävar denna gång efter att ta ut truppen så tidigt som möjligt, men med möjlighet för aktiva att göra uttagningsgrundande resultat även sent i uttagningsprocessen.

Mvh
Magnus, Johanna & Lina

Inlagd av Anette Rönnberg 02 juli 2024
Elit
Ny assisterande förbundskapten tillsatt!

Lina Schlotterbeck, Luleå, är tillsatt som assisterande förbundskapten. Inom rollen kommer hon arbeta med administrativt arbete kopplat till elitverksamhet, landslagsuppdrag samt förberedande inför kommande mästerskap. Så här beskriver Lina sina tankar inför uppdraget:

“Jag ser fram emot ett nytt uppdrag som assisterande förbundskapten inom draghundsförbundet. Jag är relativt ny till sporten men har själv en b-hund som jag tränar med. Dock har jag en bred idrottslig och akademisk bakgrund i övrigt som jag tror kommer vara till stor nytta. Jag är utbildad idrottsvetare, mästerskapscoach, fysioterapeut och personlig tränare och har varit aktiv inom flertalet idrotter som bland annat simhopp, konstsim, basket och gymnastik. Utöver detta uppdrag jobbar jag som legitimerad fysioterapeut och personlig tränare.”

Då flera roller i elitorganisationen är fortsatt vakanta så kommer vi inte att ta ut ett Team Sweden i år, utom istället arbeta med de uttagna landslagen inför varje mästerskap. Förbundskaptener och en assisterande förbundskapten till de vakanta posterna söks fortfarande.

Uttagning till mästerskap sker enligt nedan, som tidigare publicerats på sidan Elit, Aktuellt.

Intresseanmälan:
Lämna in intresseanmälan via länk som kommer finnas på hemsidan. För EM i Finland är sista dag för intresseanmälan den 15 augusti, länken finner du här.

Resultat tävlingar:
Uttagning till mästerskap sker grenspecifikt. Vi kommer att följa dina resultat på tävlingar fram till och med att truppen måste anmälas till IFSS. En tävling där du erhåller ett bra resultat i stor konkurrens, är mer meriterande än en liten tävling med låg konkurrens. Vi kommer inte att följa alla tävlingar på plats men kommer att hålla nära koll på alla resultatlistor.

Krav:
För att din intresseanmälan ska bli godkänd krävs att du har genomfört Ren Vinnare-utbildning efter den 1 april 2024, https://www.antidoping.se/utbildning-fakta/utbildning/ren-vinnare/

Vi planerar att genomföra ett upptaktsläger inför EM i Finland under Augusti/September.
mer info kommer.

Inlagd av Anette Rönnberg 20 juni 2024
Sida 1 av 176 (526 st)Föreg1234567174175176Nästa v