Elit
Svenska Draghundsporförbundet öppet elitläger med webinar -alla stilar

Boka in 12-14 mars (fredag em-sön lunch) för digitalt täningsläger.

Vi kommer att ha
-föreläsningar på tema hund och idrott
-träning släde, nordiskt och barmark - i nuläget på hemmaplan.

Allt utifrån rådande situation och de restriktioner som gäller vid denna tidpunkt.

Mer information kommer längre fram under fliken Elit, Aktuellt.

/Elit

Uppdaterad av Anette Rönnberg 18 januari 2021
Förening
Nedan kan ni läsa om hur barn och unga i Sollefteå fick möjlighet att testa draghundsport på jullovet!

Draghundföreningen Lag 42 Team Sollefteå är en av de föreningar som beviljats föreningsstöd av Sollefteå kommun för att kunna genomföra coronaanpassade barn- och ungdomsaktiviteter vintern 2020/2021.

På jullovet genomfördes därför en ”provapådag” där barn och ungdomar fick chansen att testa att köra (eller åka) hundspann och därefter grilla korv i skogen – allt kostnadsfritt tack vare föreningsbidraget från Sollefteå kommun.

Arrangemanget genomfördes den 30 december vid Västra spannsjön i Sollefteå och blev en stor succé med 34 deltagande ungdomar i åldrarna tre till 18 år.

- Jätteroligt att så många ville var med och vi lyckades även att göra det ”coronasäkrat” genom att fördela deltagarna till olika tider under dagen, dela upp i små grupper som grillade korv vid olika eldar i skogen och se till att ha rejält med avstånd mellan hundspannen, säger Erik Löfgren från draghundföreningen Lag 42 Team Sollefteå.

Evenemanget gav mersmak och intresset är fortsatt stort så klubben har redan beslutat att försöka genomföra minst tre ytterligare träffar i vinter utspritt på olika platser runt om i kommunen.

- Även om vi måste vara rädda om varandra och vara försiktiga på grund av coronapandemin är det viktigt att barn och ungdomar fortsätter att röra på sig, aktivera sig och vara ute i naturen. Då är draghundsport ett bra alternativ, säger Erik Löfgren

Preliminärt blir det ytterligare en ”provapådag” vid Västra Spannsjön i Sollefteå samt en i Resele och en i Ramseletrakten längre fram i vinter.


Foto: Erik Löfgren

Inlagd av Anette Rönnberg 09 januari 2021
FS
Nu är ett annorlunda år med många inställda arrangemang snart förbi.

Jag vill tacka och berömma alla som inte gett upp, utan hittat lösningar för att kunna tävla och träna under året. Ni är fantastiska!

Mycket har ändå hänt, innan allt stannade av pga Covid-19 han vi med att genomföra ett SM släde sprint och medeldistans samt ett EM-snö, båda i Åsarna. Både SM och EM var mycket väl genomförda och uppskattade arrangemang. Vid EM tog Sverige många medaljer i både släde och nordiskt.

Vi har under året blivit mer digitala vilket också gör att fler kan delta, bland annat förbundsstämma och tävlingsledarutbildning har genomförts på detta sätt.
Flera föreningar har lyckats genomföra tävlingar utifrån FHM restriktioner eller som virtuella arrangemang som lockat deltagare från hela Sverige som då trots pandemin kunnat mäta sig mot varandra.

Samarbetet med de nordiska länderna har återupptagits och där jobbar vi framåt för att kunna hjälpa varandra och vi arbetar gemensamt bland annat för att återuppta SOC (Öppet skandinaviska mästerskap med gruppindelning enligt A, B och C). Målet är att kunna genomföra detta på både barmark och snö.

Följande föreningar har i år valt att bli medlemmar hos oss:
Väsby Brukshundklubb
Gripens draghundsklubb
Vetlanda-Eksjö Draghundsklubb
Draghundsklubben Bra Drag
Tavelsjö Allmänna Idrottsklubb
Uddevalla Brukshundklubb
Sorsele Skidklubb
HallandsDraget IF
Kristinehamns Brukshundklubb
Piteå Hundsällskaps lokala kennelklubb
SBK Göteborgsavdelningen
Sv Schäferhundklubben Ortsgrupp Habo

Dessa vill vi hälsa varmt välkomna till draghundsporten!

Nu blickar vi framåt och hoppas på ett bättre draghundsår 2021!

God fortsättning och Gott Nytt År alla draghundvänner!

/Gunilla Pöchhacker
Ordförande, Svenska Draghundsportförbundet

Inlagd av Anette Rönnberg 30 december 2020
Sida 1 av 99 (297 st)Föreg1234567979899Nästa v